Sluiten ×

Welkom bij het Vrijwilligers Informatie Punt! Als vrijwilliger staat u centraal bij hèt loket in Barendrecht voor iedereen die met vrijwilligerswerk te maken heeft.

 

Waarom vrijwilligerswerk?
Iedereen die vrijwilligerswerk zoekt, heeft daar een eigen reden voor. De een heeft wat tijd over, de ander wil wat meer contact met mensen. Weet u nog niet of u vrijwilligerswerk wilt gaan doen? Hier vindt u enkele redenen waarom vrijwilligerswerk leuk en nuttig voor u kan zijn. 

  • U blijft actief betrokken bij de samenleving. Ook wanneer u bijvoorbeeld werkloos bent. U doet werkervaring op, u houdt uw arbeidsritme vast en het vergroot uw kansen op de arbeidsmarkt. Werkgevers zullen uw ervaring als vrijwilliger zeker weten te waarderen.
  • U doet iets waardevols voor een ander, maar óók voor uzelf. Door vrijwilligerswerk te doen doet u sociale contacten op met medevrijwilligers, collega’s maar ook met nieuwe organisaties. Natuurlijk is het ook een mogelijkheid voor u om uw eigen normen en waarden uit te kunnen dragen en het gevoel te krijgen ergens bij te horen.
  • Vrijwilligerswerk biedt u kansen om nieuwe leerervaringen op te doen en uw bestaande kennis en vaardigheden uit te breiden. Ook biedt het kansen voor persoonlijke groei. In vrijwilligerswerk kunt u de keuze maken om totaal iets anders te doen dan uw dagelijkse bezigheden.
  • In ieder geval geeft vrijwilligerswerk altijd veel voldoening, omdat u er andere mensen mee helpt, leuke contacten legt en er waardering voor terugkrijgt!

Op deze website vindt u allerlei praktische informatie. Heeft u nog vragen of mist u bepaalde informatie? Neem gerust Contact met ons op!

 

Zie ook
Nieuws
Tips
Vacaturebank
Wetten en regels
Zo leuk is het!
Contact
Handige links
Documenten

Contactgegevens
Cookies maken het voor ons gemakkelijker om u onze diensten aan te bieden. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie