Sluiten ×

Maatjesproject Schuldhulpverlening blij met samenwerking Afval Loont

 

Het Afval loont Fonds Barendrecht stelt maandelijks een bedrag van €200,- beschikbaar voor cliënten die ondersteunt worden vanuit het Maatjesproject Schuldhulpverlening van KijkopWelzijn.
Hierdoor kunnen maandelijks meerdere inwoners van Barendrecht die in een moeilijke situatie verkeren blij gemaakt worden met een kleine maar zeer welkome financiële bijdrage.
Om zo net even verlichting te brengen in het dagelijks bestaan. 
Het maatjesproject is dan ook zeer dankbaar voor deze samenwerking en er zijn inmiddels al diverse inwoners blij gemaakt met deze ondersteuning.

Mocht u meer informatie wensen over het maatjesproject Schuldhulpverlening kunt u contact opnemen met de Coördinator Biljana Boricic door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geld uit het Afval loont Fonds Barendrecht komt uit de waarde van gescheiden afval dat inwoners van Barendrecht kunnen inleveren bij één van de drie Afval loont filialen.
Wilt u ook bijdragen aan dit fonds? Kijk dan voor meer informatie op www.afvalloont.nl/fonds              


Mail bijlage 2



Donderdag 15 maart 2018 hebben de deelnemers van de training tot ‘Schuldhulpmaatje’ hun certificaat in ontvangst mogen nemen. De cursus werd door de deelnemer succesvol afgerond. De overhandiging van de certificaten door KijkOpWelzijn vond plaats in het Dienstencentrum aan de Windsingel.

De deelnemers hebben nu de kennis en kunde om gekoppeld te worden aan een persoon of gezin die hulp wil ontvangen bij de financiële administratie. Hiermee helpen ze als vrijwilliger inwoners uit (oa) Barendrecht bij het oplossen van schuldproblemen.

Schuldhulp,

Als vrijwillige schuldhulpverlener bied je begeleiding en ondersteuning op het administratieve en financiële vlak aan mensen die daar hulp bij nodig hebben. Samen een overzicht maken van inkomsten en uitgaven is vaak al een goed begin. Daarna kan er gezocht wordt naar een prettige structuur, zoals bijvoorbeeld het maken van een indeling in mappen, het bijhouden van een kasboek of een digitaal overzicht maken.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen het overzicht over hun financiën kwijt raken. Denk aan grote gebeurtenissen in de persoonlijke sfeer, zoals ontslag of echtscheiding. Soms ontstaat de situatie in de loop der jaren. De ervaring leert dat het iedereen kan overkomen. Om de zaken weer op de rit te krijgen, kun je iemand die meedenkt en meekijkt goed gebruiken. “Daarom bieden wij als welzijnorganisatie de mogelijkheid van de inzet van een Vrijwillige Schuldhulpverlener“, aldus KijkOpWelzijn.


Afgelopen vrijdag organiseerde de Buurtsportcoach KijkopWelzijn Barendrecht een zeer geslaagde en sportieve voetbalactiviteit op het Cruijff Court. In samenwerking met de projectgroep 'Nieuwlander ToekomstVisie Eritrese Jongeren' is er op het onlangs gerealiseerde Cruijff Court heerlijk gesport.

Afgelopen vrijdag organiseerde de Buurtsportcoach KijkopWelzijn Barendrecht een zeer geslaagde en sportieve voetbalactiviteit op het Cruijff Court. In samenwerking met de projectgroep 'Nieuwlander ToekomstVisie Eritrese Jongeren' is er op het onlangs gerealiseerde Cruijff Court heerlijk gesport. 

Wouter van der Pas van KijkopWelzijn Barendrecht gaf na afloop aan 'Het is belangrijk voor de groep om op wekelijkse basis individueel, maar ook in team en groepsverband te sporten'. 
Het Buurtsportcoachproject van Stichting KijkopWelzijn faciliteert en begeleidt deze groep graag om dit te realiseren!

Meer weten over verschillende projecten van de Buurtsportcoach? Kijk dan op www.barendrechtsport.nl

 

 

 

 



Het nieuwe programma van het Ontmoetingsplein kunt u hier lezen.

Programma

 

 


 

KijkopWelzijn steunt "afval loont"

 

U kunt KijkopWelzijn steunen door bij het brengen van uw afval bij "Afval loont Barendrecht" te zeggen dat de opbrengst voor KijkopWelzijn is. Alvast bedankt.


 

 




 

Contactgegevens
Cookies maken het voor ons gemakkelijker om u onze diensten aan te bieden. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie