Sluiten ×

Ben je jonger dan 23 jaar en woon je in Barendrecht? Wil je graag andere jongeren ontmoeten en samen dingen ondernemen? Dat kan in Barendrecht op verschillende plekken. En op verschillende manieren. Houd je van sporten? Ben je graag creatief bezig? Vind je het leuk om samen met anderen te gamen? Er is van alles mogelijk.

 

Wat is er te doen?

Op verschillende plekken in Barendrecht worden activiteiten voor jongeren georganiseerd:

 • Jongerencentrum The Wave
  Ben je tussen de 10 en 16 jaar? Kom dan eens langs bij The Wave. Bij The Wave kan je andere jongeren ontmoeten en meedoen met activiteiten, cursussen en sport. Je kunt er ook meer informatie krijgen over onderwerpen die je interessant vindt. Heb je zelf een idee voor een leuke activiteit? Laat het weten! Bij The Wave is altijd een jongerenwerker aanwezig. De jongerenwerker ondersteunt deelnemers die zelf iets willen organiseren. Leuke ideeën worden aangemoedigd en samen met jongeren georganiseerd. De jongerenwerker kan ook advies geven. Heb je een vraag waar je zelf niet uitkomt? Vraag het de jongerenwerker. Zij of hij denkt met je mee. En als je er op die manier niet uitkomt, weet de jongerenwerker waar je het beste terecht kunt met je vraag. Loungebus. De loungebus rijdt rond in Barendrecht en stopt op verschillende plekken. In de bus is van alles te doen. Je kunt er gamen, praten of een spel doen. Maar je kunt er ook vergaderen of een activiteit voorbereiden. De loungebus is vooral bedoeld voor jongeren van 16 tot en met 23 jaar. Maar er zijn ook activiteiten voor kinderen van 10 tot 12 jaar op de woensdag- en donderdagmiddag.
  Op de website van het Jongerenwerk Barendrecht kun je zien waar de loungebus naartoe gaat en wat er te doen is.
 • De Brede School
  Zit je op CBS de Vrijenburg? Of woon je in de wijk Vrijenburg en ben je jonger dan 12 jaar?
  Kijk dan eens wat er te doen is bij/ op cbs de Vrijenburg / De brede school. Je kunt er bijvoorbeeld tekenen en schilderen, meedoen met sport en spel of een toneelstuk bedenken.
 • Andere locaties
  Ook op andere plekken zijn vaak leuke dingen te doen voor jeugd en jongeren. Je kunt bijvoorbeeld meedoen met de kinderkookclub of het greenteam. Kijk eens in de agenda naar wat er te doen is.

Jongerenwerkers op straat

Als je met vrienden of vriendinnen op straat bent, is het mogelijk dat er een jongerenwerker van KijkopWelzijn naar je toekomt. De jongerenwerker benadert jongeren om twee redenen.

 • De jongerenwerker kan helpen om dingen te organiseren of voor elkaar te krijgen. Een voorbeeld is een groepje jongeren dat graag een skatebaan wilde. De skatebaan is er gekomen. Daarna hebben de jongeren een stichting opgericht. Ze doen nu mee aan uitwisselingsprojecten met skaters in andere landen. De jongeren regelen het zelf, met hulp van de jongerenwerker.
 • De jongerenwerker kan bemiddelen als er problemen zijn tussen jongeren die elkaar op straat ontmoeten en buurtbewoners. De jongerenwerker kan helpen met het zoeken van oplossingen, door te praten met de jongeren en de buurtbewoners. Daarbij is er aandacht voor de ervaringen van alle betrokkenen. De jongerenwerker kan ook helpen bij het zoeken van een andere plek waar de jongeren elkaar kunnen ontmoeten, zoals de loungebus.

Heb je ideeën?

Zijn er dingen die jij mist in Barendrecht? Heb je een idee over een activiteit of de inrichting van een plek? Of zou je de loungebus graag willen gebruiken voor iets?
Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jongerencentrum Blok0180

Ben je tussen de 16 en 23 jaar? Kom dan eens langs bij Blok0180. De Blok is een ontmoetingsplek voor jongeren waar allerlei workshops en activiteiten georganiseerd worden. Natuurlijk mag je ook zelf met ideeën komen. Er is altijd een jongerenwerker aanwezig die ondersteuning geeft, adviseert en meedenkt.
Voor meer informatie over het programma, vragen of wat jouw inbreng kan zijn, neem ik een kijkje op www.blok0180.nl

 

Meer informatie, activiteiten

Wil je meer weten? Kijk dan op www.jongerenwerkbarendrecht.nl. Daar vind je ook informatie over wat er in de komende weken aan activiteiten te doen is.
Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je kunt ook bellen naar: 0180- 691808


Jongerenwerker

Contactgegevens