Actualiteiten

Geslaagd welkom diner met buren draagt bij aan onderlinge verbinding en ontmoeting

Vrijdagavond 30 juni vond opnieuw een geslaagd welkomstdiner plaats. Corry van den Berg (Patrimonium), Marsha Rietbergen (KijkopWelzijn) en Vluchtelingenwerk ondersteunden bij de organisatie van deze avond. De kracht van dit project waarbij statushouders hun buren uitnodigen voor een zelf bereid diner bij hen thuis is groot. Mensen maken op een gezellige manier met elkaar en elkaars cultuur kennis. Hierdoor wordt ontmoeting gestimuleerd, waardoor mensen op een prettige manier met elkaar in de buurt samenleven.

 

De zes uit Eritrea afkomstige mannen van de Talmaweg en hun Nederlandse huisgenoot openden hun deuren. Zij zorgden voor een buffet met heerlijke Injera (een Eritrese lekkernij) salade, brood, kikkererwten en linzen. Een dame maakte na het eten op originele wijze Eritrese koffie waarbij de bonen eerst worden geroosterd en vervolgens in een speciale kruik worden gekookt.

 

Al snel ontstond met hulp van de tolk contact met elkaar en kwamen er diverse onderwerpen aan bod. Nederlandse buren brachten als cadeau spelletjes mee. Er werden mooie verbindingen gelegd en de mannen gaan wat oudere buren helpen met het onderhouden van hun tuin. De mannen zijn erg blij met de opgedane contacten en dit draagt bij aan hun welkome gevoel in Barendrecht.


P1080412 P1080382

Steven, Bram en Jeroen hebben afgelopen woensdag de 5Km gerend tijdens de Feyenoord Foundation FunRun.

IMG 6427

Succesvol welkomstdiner

Geslaagd welkom diner met buren draagt bij aan onderlinge verbinding en ontmoeting

Vrijdagavond 19 mei vond opnieuw een geslaagd welkomstdiner plaats. Corry van den Berg (Patrimonium), Marsha Rietbergen (KijkopWelzijn) en Vluchtelingenwerk ondersteunden bij de organisatie van deze avond. De kracht van dit project waarbij statushouders hun buren uitnodigen voor een zelf bereid diner bij hen thuis is groot. Mensen maken op een gezellige manier met elkaar en elkaars cultuur kennis. Hierdoor wordt ontmoeting gestimuleerd, waardoor mensen op een prettige manier met elkaar in de buurt samenleven.

 

De uit Soedan afkomstige bewoner opende met een brede glimlach de deur van zijn woning aan de van Riedevliet. Merhaba! (welkom) waren zijn eerste woorden. De woonkamer was gevuld met Nederlandse buren die graag op zijn uitnodiging voor een kennismakingsdiner waren ingegaan. De Eritrese buurvrouw die ook sinds kort in Barendrecht woont bracht heerlijke Injera (een Eritrese lekkernij) mee en ook de uit Somalië afkomstige buurman kwam spontaan nog even langs.

Soedan kent een sterke gemeenschapszin waarbij men ervan houdt om gezamenlijk te eten en elkaar te ontmoeten. Veel Soedanese vrienden kwamen langs en de sfeer was gemoedelijk, open en ontspannen.  

Al snel ontstond contact met elkaar en kwamen er diverse onderwerpen aan bod. Natuurlijk bleef Feyenoord niet onbesproken en ook leerden we over Darfur en 503 verschillende talen die het land kent. Op youtube werden filmpjes bekeken om te zien hoe prachtig het land Eritrea is. Ook leerden de Nederlandse buren tot hilariteit een aantal Soedanese woorden.  Even later werd het eten op tafel gezet waarbij er ruime keuze was uit heerlijke gerechten met kip, schapenvlees, olijven, Marokkaans brood, salade en op Soedanese wijze bereide pasta met suiker. Korokai! (heel lekker) werd meerdere malen gecomplimenteerd. Na afloop stapte iedereen blij de deur uit en stond het sympathieke aanbod van de Nederlandse buurman om een keer vis te bereiden voor zijn nieuwe buurman. Meneer zelf was erg blij met de opgedane contacten en dit draagt bij aan zijn welkome gevoel in Barendrecht.

 KijkopWelzijn NL doet 133

 

 Gulle donatie Rungis voor vrijwilligers van  KijkopWelzijn.

 

Afgelopen donderdag 20 april heeft meesterkok Niels van den Berg van Rungis groothandel in groente en fruit 40 kaarten en consumptiebonnen voor de Oranje Nacht in Ahoy aangeboden aan Stichting KijkopWelzijn. Deze kaarten zijn bestemd voor vrijwilligers en mantelzorgers. Zij kunnen op woensdag 26 april genieten van verschillende artiesten zoals o.a. Frans Bauer, André Hazes, Xander de Buisonjé. Lee Towers zal de avond feestelijk afsluiten.

Namens de gelukkige vrijwilligers en mantelzorgers uit Barendrecht bedanken we Rungis voor dit bijzondere cadeau.

Mail bijlage

 


 

De laatste jaren is er binnen de wereld van Personenalarmering veel veranderd op het gebied van technologie. Om u als klant te kunnen blijven verzekeren van de beste service heeft KijkopWelzijn besloten de Personenalarmering per 01 mei 2017 in zijn geheel over te dragen aan De ZorgCentrale te Schiedam.

Wanneer u meer informatie wenst over personen alarmering kunt u contact opnemen met onze ouderenadviseur.
Een supertof filmpje over de brusjusdag: Klik hier!
KijkopWelzijn heeft een compleet Welzijnsarrangement, klik hier, om het te lezen en/of te downloaden.Vrijwilligers helpen anderstalige medeburgers

Het project is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer succesvol project voor de Barendrechtse samenleving. Veertig geschoolde vrijwilligers dragen bij aan het bevorderen van de taal door één op één begeleiding, waardoor anderstaligen actief worden ondersteund. Doel hiervan is dat mensen zichzelf beter kunnen redden in de samenleving, hun kansen worden vergroot en zelfredzaamheid bevordert. Wilt u meer informatie over Taalbevordering, iemand aanmelden of heeft u zelf een vraag? Neem dan contact op met coördinator Henry Brinkman 06-33819928 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De dag van de mantelzorg 2016 was weer een groot succes, hier kunt u een verslag lezen

 

Voedselbank en schuldhulpmaatjes gaan samenwerken!

Iedere vrijdagmiddag staan er voedselpakketten klaar voor de cliënten van de Voedselbank.
Alleen als je het echt nodig hebt krijg je zo’n pakket voor maximaal 3 jaar. De voedselbank en de gemeente hopen dat het niet zo lang nodig is en willen daarbij ondersteunen.

Daarom zijn er schuldhulpmaatjes gezocht die zich als vrijwilliger hebben aangesloten bij de voedselbank. Zij gaan mee bij de intakegesprekken van nieuwe aanvragers of bij de gesprekken met cliënten die al een pakket ontvangen. Deze vrijwilligers zijn opgeleid als schuldhulpmaatje en weten veel van financiële zaken en mogelijke oplossingen. Alleen als de cliënt het wil kan er hulp op maat worden gezocht voor de problemen, het schuldhulpmaatje zorgt dan voor een juiste verwijzing.

We hopen dat cliënten van de voedselbank weer snel op eigen benen kunnen staan en een voedselpakket niet meer nodig hebben. Daar gaan we samen voor aan de slag!

Hieronder ziet u vrijwilligers van de voedselbank op locatie bij KijkopWelzijn voor de eerste kennismaking.

Wilt u in aanmerking komen voor een voedselpakket? Dan kunt u zich via telefoon 06-81512138 rechtstreeks aanmelden en direct een afspraak maken voor een intakegesprek. U kunt ook kijken of u voldoet aan de voorwaarden op de website www.voedselbankbarendrecht.nl

foto schuldhulpmaatjeKijkopWelzijn steunt "afval loont" u kunt KijkopWelzijn steunen door bij het brengen van uw afval bij "Afval loont Barendrecht" te zeggen

dat de opbrengst voor KijkopWelzijn is. Alvast bedankt.

Afvalloont banner 300x250PIX Stichting

 


 

logo twitter 1   facebook logo  
Volg KijkopWelzijn nu ook op Twitter en Facebook


Klik hier voor de link voor Twitter

Klik hier voor de link voor Facebook