Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Week tegen eenzaamheid, Kom Erbij Week van 21 september tot 1 oktober

Week tegen eenzaamheid, 21 september – 1 oktober

“Eenzaamheid is een persoonlijke ervaring en veelal een verborgen probleem”
1   Week tegen Eenzaamheid 2

Wist u dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt? Bij eenzaamheid voelt u het gemis van verbondenheid met anderen.  In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: “Kom erbij!”. Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. De Week tegen Eenzaamheid 2017 is van donderdag 21 september t/m zondag 1 oktober.

Wethouder Johan van Wolfwinkel (welzijn) vindt het heel belangrijk dat ook in Barendrecht aandacht wordt besteed aan dit grote maatschappelijke probleem. “Als u eenzaam bent mist u een hechte, emotionele band met anderen. Of u hebt minder contact met andere mensen dan u wenst. Het is een persoonlijke ervaring en veelal een verborgen probleem. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid vinden in Barendrecht meerdere ‘Kom erbij’-activiteiten plaats. Bedoeld om nieuwe sociale contacten op te doen én bestaande contacten te versterken.” Welzijnsorganisatie KijkopWelzijn coördineert de organisatie van de Week van de Eenzaamheid en is druk bezig met de voorbereidingen.  

 

‘Kom erbij’-activiteiten organiseren

Het versterken van sociale contacten kent allerlei dimensies. KijkopWelzijn nodigt maatschappelijke partners en individuele bewoners uit om in Barendrecht een programma van activiteiten samen te stellen rondom de 3 V’s van contact: Verbreding, Verdieping en Verduurzaming. Van gezamenlijk eten tot een groepswandeling. Van een workshop muziekinstrumenten bespelen tot een cultureel uitstapje. KijkopWelzijn bundelt die tot een ‘Kom erbij’-programma van activiteiten. Allemaal met het doel het netwerk van bezoekers te verbreden, waardoor sociale relaties zich verdiepen en contacten verduurzamen. Wilt u als maatschappelijke partner of bewoner ook een activiteit organiseren en zo bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid? Neem dan contact op met Marsha Rietbergen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-40937582 of Miranda Groen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / (0180) 626400.

Inspiratiebijeenkomst voor organisatoren

Wilt u eerst meer informatie of heeft u behoefte aan inspiratie bij het organiseren van een activiteit?  KijkopWelzijn organiseert op donderdag 24 augustus van 19.30 – 21.00 uur een inspiratiebijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats in het kantoor aan de Binnenlandse Baan 30. Tijdens deze avond hoort u meer over het project, de mogelijkheden, de stand van zaken en de verdere planning. U kunt zich aanmelden bij de receptie van KijkopWelzijn via (0180) 626400.

 

Voelt u zich eenzaam? Kijk dan eens op www.eenzaam.nl Hier vindt u betrouwbare informatie over eenzaamheid.

1   Week tegen Eenzaamheid